Ainda a culinária


OK, OK, eu sei que este blog é meio auto-centrado (originalmente todos os blogs eram!). Está explicito aí em cima na descrição do blog que é sobre a minha vida científica e a dos meus amigos. Ou seja, a falta de modéstia é proposital, é mais uma espécie de "tipo" ou "persona" do blog, não é algo irrefletido, OK?

Então aqui vai para registro a carta que recebemos do editor do New Journal of Physics:
Subject: Your article has been downloaded 250 times!


Dear Dr Roque,

I am pleased to tell you that your article, "The non-equilibrium nature of culinary evolution", in New Journal of Physics, Vol 10, pp073020 (2008), has been downloaded 250 times so far.

This was achieved in 12 days from the date of publication. To put this into context, across all IOP journals 10% of articles were accessed over 250 times this quarter.

You can link directly to your article at:
http://stacks.iop.org/1367-2630/10/073020

I would like to thank you for supporting New Journal of Physics and I trust that you have found our publication process to be friendly and efficient. I hope you will consider submitting further papers to the journal and encourage your colleagues to do likewise.

Our publication times are highly competitive and we use a fully electronic editorial process from submission to peer review to production. Electronic submission to Institute of Physics journals can be done very simply at the following web page:
http://www.iop.org/journals/authorsubs


We look forward to working with you again. If you have any queries about the journal, please don't hesitate to contact me.
If you would prefer not to receive further updates on the number of times this article has been downloaded, please reply to this email with the word remove in the subject line.

Kind regards

Tim Smith
Publisher
New Journal of Physics
Marcelo Leite, do Ciência em Dia da Folha, foi criticado pelos leitores quando comentou no Caderno Mais (e no blog então no UOL) o nosso artigo. Reclamaram, talvez com razão, que ele estava comentando um paper que não havia passado ainda pelo processo de peer review (a nova versão é um pouco melhor que a que está no depositório de preprints ArXiv) embora fosse um artigo comentado no site jornalístico Nature News.

Talvez uma opção para o comentário de artigos ainda não publicados seria pedir, jornalisticamente, a opinião de outros pesquisadores da área.

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